MINI PASTEITJES (3 VARIANTEN)

Mini pasteitjes in de vormen: rond, vierkant en een visje

Ingrediënten en bereiding ronde pastei

• Hamblokjes
• Kaasblokjes
• Kookroom
• 1 ei
• Verse bieslook

Verwarm de oven voor op 165˚C. Snijd de ham- en kaasblokjes in kleine stukjes. Meng de stukjes in een kom met ei en een flinke scheut kookroom. Vul de pasteitjes met het mengsel en zet de pasteitjes voor ±10 minuten in de oven. Serveer de pasteitjes warm met wat verse bieslook.

Ingrediënten en bereiding vierkante pastei

• Smeerbare geitenkaas
• Spek
• Honing
• Walnootjes (gekraakt)

Oven voorverwarmen op 165⁰C en de mini pasteitjes ±10 minuten laten warm worden. Snijd de spek in kleine vierkantjes zodat het straks een dekseltje kan zijn. Vul de pasteitjes met geitenkaas. Laat er een druppel honing op vallen en dek af met het plakje spek. Garneer met een walnoot.

Ingrediënten en bereiding vis pastei

• 2 eetlepels olijfolie
• 1 paprika
• 1 rode ui
• 2 tenen knoflook
• Kleine garnalen
• Vers citroengras

Oven voorverwarmen op 165⁰C en de mini pasteitjes ±10 minuten laten warm worden. Verhit olijfolie in een koekenpan. Pers hierin twee tenen knoflook. Schil en snipper de ui. Snijd de paprika in kleine stukken. Doe de paprika en rode ui bij de knoflook in de koekenpan. Bak op het laatst de garnalen mee. Haal de pasteitjes uit de oven en vul ze met het garnelen/groentenmengsel. Garneer met wat vers citroengras.