SPEK, HAM EN GROENTEN PASTEI

Ingrediënten
• 4 pastei bakjes
• 100 ml olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• 1 spaanse peper
• 1 klein blikje tomatenpuree
• Vers gemalen peper
• 1 ui
• 1/2 wortel (bospeen)
• 50 gram spekblokjes
• 50 gram parmaham
• 1 tomaat
• 1 groene paprika

Verhit  de olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflooktenen boven de koekenpan uit. Snipper de ui in kleine stukjes. Snij de ham en de Spaanse peper (zaadlijsten verwijderen) in kleine stukjes. Voeg de spekreepjes, de ham, de Spaanse peper en de ui toe aan de olie en de knoflook. Roer de tomatenpuree er doorheen. Snij de wortel, tomaat en groene paprika in kleine stukjes en voeg dit toe. Giet 100 ml water erbij en laat het geheel 10 minuten sudderen. Af en toe doorroeren. Verwarm ondertussen de oven voor op 165˚C en verwarm ze ±10 minuten in de oven. Als de pasteitjes warm zijn, vul ze met het vlees/groenten mengsel en garneer met wat vers gemalen peper.