VANILLE TAARTJES MET VIJG

Ingrediënten
• 1 sinaasappel
• 250 ml slagroom
• 6 vijgen
• 300 gram vanille kwark
• 25 gram roomboter (ongezouten)
• 35 gram suiker
• 4 pasteibakjes

Boen de sinaasappel schoon en pers deze. Bewaar de schil om wat zest van de schil te raspen.

Giet in een steelpan de slagroom en voeg de sinaasappelrasp toe. Verwarm het geheel tegen de kook aan. Maar laat het niet koken. Snijd intussen de vijgen in plakjes. Laat de slagroom iets afkoelen en meng de kwark er door.

Verwarm de oven voor op 165˚C. Snij de dekseltjes uit de pastei en verwarm ze ±10 minuten in de oven. Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan, voeg hier de suiker, 2 eetlepels van het sinaasappelsap en 1 eetlepel water aan toe. Laat het geheel inkoken tot een siroop. Voeg de in plakjes gesneden vijgen toe en verwarm deze nog 2 minuten mee. Snijd de kapjes uit de pasteitjes en schep de kwark erin. Leg de warme vijgen op de kwark en garneer met de siroop.